Nieuws

Nieuws

Transcargo ontvangt Lean and Green Award

Wim Ramaekers heeft dinsdag 4 november namens Transcargo in Rotterdam de Lean and Green Award in ontvangst genomen. Deze award wordt toegekend aan organisaties die middels een plan van aanpak aantonen dan zij binnen vijf jaar een CO2-reductie van minimaal twintig procent kunnen behalen.

Lean and Green is een programma van Connekt dat organisaties stimuleert te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau. Dat niveau is te bereiken door maatregelen te nemen die kostenbesparingen opleveren en milieubelasting reduceren. Transcargo is al vrij ver in dit proces. Zo is de uitstoot al flink verminderd door bepaalde routes aan te passen en wordt groene energie ingekocht om het milieu minder te belasten. Met het behalen van de Lean and Green Award wil Transcargo bovendien het samenwerkingsverband met aanzienlijke opdrachtgevers versterken. Een ander belangrijk aspect is het opzetten en invoeren van een managementsysteem dat de organisatie in staat stelt om structureel verbeteringen door te voeren op het gebied van CO2-reductie.
Transcargo heeft de afgelopen jaren al flink wat inspanningen geleverd om de uitstoot van CO2 te reduceren: stroom- en gasverbruik zijn al beduidend gereduceerd. En in het plan van aanpak, op basis waarvan de Lean & Green Award is uitgereikt, staan verdere maatregelen beschreven om de uitstoot de komende jaren aanzienlijk te verminderen.

www.lean-green.nl/index.php?qs=nl-NL/nieuws/239/lean-and-green-logistics-2de-stars-stars-en-awards-uitgereikt.html
 


 

Terug naar het overzicht