Nieuws

Nieuws

Start met transporten naar en van Tunesië

Transcargo zet zijn eerste stappen op het Afrikaanse continent! Wij zijn namelijk benaderd door een Tunesische agent om een samenwerking op te zetten.

 
Bij transport naar Tunesië draait het veelal om het vervoer van textiel voor veredeling. Nederland en Tunesië werken veel samen in de textielsector. Vanuit ons land gaan stoffen en accessoires naar Tunesië, waar de kledingindustrie ‘booming’ is. Vervolgens komt de daar vervaardigde kleding weer terug naar Nederland.
Andere goederen die vanuit ons land naar het Noordafrikaanse land gaan, zijn voeding, machines en chemische producten. In omgekeerde richting gaat het behalve de kleding vooral om olie en gas.
 
Zodra wij goederen naar Tunesië vervoeren, dan gaan die via Nederland en België naar Marseille. Daar gaan alleen de opleggers op de boot en als die in de haven aankomt, neemt onze Tunesische agent het over. Hij zorgt voor onder meer de douaneafwikkeling, het verdere transport en het contact met de klanten aldaar. Transcargo is nu druk bezig met het uitzoeken wat de interesses van onze klanten zijn. 

Terug naar het overzicht