Nieuws

Nieuws

Implementatie EDI-verbinding

Op verzoek van een van onze accounts zijn we begonnen met de implementatie van een EDI-verbinding. Deze moet de gehele workflow tussen Transcargo en de klant van begin tot einde automatiseren.

EDI staat voor Electronic Data Interchange. Het is ontwikkeld om computerapplicaties met elkaar te laten communiceren, met als gevolg een hogere efficiëntie en minder administratiekosten. EDI is, grofweg gezegd, het gestandaardiseerd uitwisselen van gegevens op elektronische wijze. Er is sprake van EDI wanneer rechtstreeks uitwisseling van gegevens plaatsvindt tussen computers. Voordelen voor ons, en voor de klant, zijn onder meer verbetering van de interne werkwijze en kostenbesparing. Bovendien kunnen we bedrijfsdoelstellingen, gericht op nieuwe producten, diensten en op marktuitbreiding, bijstellen. Heel concreet betekent het dat we up-to-date informatie aan de klant kunnen geven, zoals het tijdstip van afleveren van de goederen, bewijs van ontvangst en rapportages over bijvoorbeeld leverbetrouwbaarheid en cijfers over schadevrij leveren van goederen.

Als blijkt dat deze pilot zo succesvol verloopt als verwacht, zal Transcargo in de toekomst zeker ook EDI inzetten bij de samenwerking met andere klanten.

Terug naar het overzicht