Nieuws

Nieuws

Duurzaam ondernemen


In het kader van duurzaam en groen ondernemen is Transcargo actief op diverse terreinen. Binnen onze eigen bedrijfsvoering maar ook in projecten die wij met onze klanten ondernemen.

Lean & Green

Lean & Green is een initiatief voor duurzame logistiek. In dit kader hebben wij al diverse maatregelen genomen binnen ons bedrijf. Op dit moment zijn wij bezig met een nieuw verlichtingsplan. In onze vestiging in Roermond wordt alle verlichting vervangen door led verlichting. Dit levert een vermindering van CO2 uitstoot op van maar liefst 40%!

Meedenken met onze klanten

Voor een grote opdrachtgever bieden wij een oplossing voor een efficiënte en rendabele afvoer en verwerking van hun restproduct. Dit restproduct is volumineus schuim, dat middels recycling weer verwerkt kan worden tot een nieuw product. De opvang van het restproduct verzorgen wij. Daartoe hebben wij speciale opvangbakken laten maken. Deze bakken worden meerdere keren per dag door ons bij de klant opgehaald. Vervolgens comprimeren wij het schuim en maken het klaar voor transport naar de afnemer.
In het geval van dit ‘restschuim’ is het wel aardig te vermelden dat een Deense uitvinder hier een bijzonder product van weet te maken: een soort matras voor koeien die doordat ze hier op liggen weer meer melk produceren!
Inmiddels rijden er nu 2 tot 3 vrachtwagens met gecomprimeerd schuim naar Denemarken. Ten opzichte van de oude situatie gaat dit nu veel efficiënter en gestroomlijnder maar het belangrijkste is dat we hierdoor een vermindering van 33% CO2 uitstoot bereikt hebben ten opzichte van de oude situatie.

 

Terug naar het overzicht